1380 година

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување
Години
1376 1377 1378 1379 - 1380 - 1381 1382 1383 1384
Децении
1360 - ти 1370 - ти - 1380 - ти - 1390-ти 1400 - ти
век
XIII век - XIV век - XV век
2-ри милениум
XII век - XIII век - XIV век - XV век - XVI век
1290-ти 1290 година 1291 година 1292 година 1293 година 1294 година 1295 година 1296 година 1297 година 1298 година 1299 година
1300-ти 1300 1301 година 1302 година 1303 година 1304 година 1305 година 1306 година 1307 година 1308 година 1309 година
1310-ти 1310 година 1311 година 1312 година 1313 година 1314 година 1315 година 1316 година 1317 година 1318 година 1319 година
1320-ти 1320 година 1321 година 1322 година 1323 година 1324 година 1325 година 1326 година 1327 година 1328 година 1329 година
1330-ти 1330 година 1331 година 1332 година 1333 година 1334 година 1335 година 1336 година 1337 година 1338 година 1339 година
1340-ти 1340 година 1341 година 1342 година 1343 година 1344 година 1345 година 1346 година 1347 година 1348 година 1349 година
1350-ти 1350 година 1351 година 1352 година 1353 година 1354 година 1355 година 1356 година 1357 година 1358 година 1359 година
1360-ти 1360 година 1361 година 1362 година 1363 година 1364 година 1365 година 1366 година 1367 година 1368 година 1369 година
1370-ти 1370 година 1371 година 1372 година 1373 година 1374 година 1375 година 1376 година 1377 година 1378 година 1379 година
1380-ти 1380 година 1381 година 1382 година 1383 година 1384 година 1385 година 1386 година 1387 година 1388 година 1389 година
1390-ти 1390 година 1391 година 1392 година 1393 година 1394 година 1395 година 1396 година 1397 година 1398 година 1399 година
1400-ти 1400 1401 година 1402 година 1403 година 1404 година 1405 година 1406 година 1407 година 1408 година 1409 година
Хронолошка табела

1380 (илјада триста и осумдесетта) година според јулијанскиот календар е престапна година која започнува во недела . Ова е 1380 година од нашата ера , 380 година од 2-ри милениум , 80-та година од 14 век , 10-та година од 8-мата деценија на XIV век, 1-та година од 1380-тите .

1380 година на други календари
Грегоријанскиот календар 1380 година
MCCCLXXX
Јулијански календар 1380 година
Јулијански календар
со византиската ера
6888-6889 (од 1 септември )
Од основањето на Рим 2132-2133 (од 21 април )
еврејски календар
5140-5141

ה'ק"ם - ה'קמ"א

Исламски календар 781-782
Антички ерменски календар 3872-3873 (од 11 август )
Ерменски црковен календар 829
ТВ ПИТ
Кинески календар 4076-4077
己未 - 庚申 жолта овца - бел мајмун
Етиопски календар 1372 - 1373 година
Стариот индиски календар
- Викрам-самват 1436-1437 година
- Шака самват 1302-1303
- Кали-југа 4481-4482
Ирански календар 758-759
Будистички календар 1923 година
Холоценски календар 11380


Случувања

Беа родени

Видете исто така: Категорија: Родени во 1380 година

Почина

Видете исто така: Категорија: Починати во 1380 година

исто така види