Gemeinsame Normdatei

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување
GND (скриншот).

Gemeinsame Normdatei (GND) е германски систем за класификација и систематизација дизајниран првенствено за библиотеки .

Приказна

GND беше лансиран во април 2012 година од Германската национална библиотека во соработка со различни библиотечни мрежи и вклучува снимки од четири системи:

Од 5 април 2012 година, ГНД имаше 9.493.860 записи, вклучувајќи 2.650.000 лица .

Литература

Врски