Главен наредник на брод

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете на навигација Одете на пребарување
Главен наредник на брод
RAF N R8-GlKorStarsh 2010-.svg
лента за на рамо на главниот наредник -бродски наредник (морнарица на Русија)
Земја
Висок ранг Средник
Помлад ранг Главен ситничар
Аналози Наредник мајор

Брод на главниот офицер - воен чин во морнарицата на руските вооружени сили , крајбрежната стража на Граничната служба на ФСБ Русија и морските делови Росгварди . Во ранг над главниот ситник и подолу посредникот .

Во категоријата војници, чинот на главен наредник на брод одговара на рангот на надзорникот .

Насловот главен наредник на брод беше воведен во морнарицата на СССР на 18 ноември 1971 година . Пред тоа, титулата посредник имаше сличен статус со слични обележја .

Редоследот на воениот ранг
Помлад ранг:
Главен ситничар

Среден амблем на руската морнарица.svg
Главно
наредник на брод
Висок ранг:
Средник

исто така види