Појаснување

Микеланџело (појаснување)

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување

Микеланџело ( италијански Микеланџело - „[архи-] ангел Мајкл“):

  • Микеланџело (1475-1564) - италијански скулптор, сликар, архитект, поет и мислител.
  • Микеланџело е плоштад во Фиренца.
  • Микеланџело е поранешно уметничко кафуле во Фиренца.
  • Микеланџело е лик во стрипови, цртани филмови и филмови од серијата Тинејџерски мутант нинџа желки.
  • Микеланџело е компјутерски вирус активиран на 6 март 1991 година.

исто така види