Ленс наредник

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување
Ленс наредник
Russia-Army-OR-4-2010.svg Russia-Airforce-OR-4-2010.svg
Ремен за рамо SV VKS лента за рамо
Земјата Русија
Виш ранг Наредник
Помлад ранг каплар
Аналози Наредник мајор од вториот член
Помлад наредник на 38-та одделна железничка бригада за време на вежби за изградба на пловечки железнички мост НЖМ-56 .

Помлад наредник - воен чин (V / Z) во вооружените сили (AF) на неколку држави, по чин под наредник и над каплар , и лице што го има.

Пред воен чин на еден војник вршење на воена служба во полиција воената единица , на стражарите брод , зборот "стража" се додава - гарда помлад водник.

На воениот чин на војник или граѓанин со специјалност за воена регистрација од правен или медицински профил, соодветно се додаваат зборовите „правда“ - помлад наредник на правдата или „медицинска служба“ - помлад наредник на медицинска служба .

На воениот чин на граѓанин во резерва или во пензија се додаваат зборовите „резерва“ соодветно - помлад наредник во резерва или „пензиониран“ - помлад наредник во пензија .

Приказна

За командување на секоја формација од најнискиот тактички ешалон во вооружените сили на државите во светот, обезбеден е одреден воен персонал . Така, редовната позиција за оваа воена единица во вооружените сили на СССР и Русија е командант на одред , тенк , борбено возило итн.

Порано во Црвената армија постоела, во периодот од 1935 до 1940 година, воената единицаЗвенјевој “, односно командант на летот .

Во категоријата војници на поморскиот персонал на руската морнарица, чинот помлад наредник одговара на чинот „ ситен офицер од втора класа“.

Во вооружените сили на повеќето држави во светот, рускиот чин помлад наредник може условно да се поврзе со чиноткаплар “, а во германските вооружени сили - чинот „ подофицер “.

Во воениот жаргон на руски јазик , овој наслов најчесто може да се означи со зборовите „залак“, „пржење“, малан или „помлад“.

Рускиот армиски чин помлад наредник е највисокиот чин што може да го добие војник , кој поминува воена служба (за звање наредник и погоре потребно е да се потпише договор). [ извор не е наведен 27 дена ]

Редоследот на воени чинови
Помлад воен чин:
каплар

Грб на Руската Федерација.svg
Ленс наредник
Виш воен чин:
Наредник

Ознаки