Машка репрезентација на Србија во карлинг

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување
Машка репрезентација на Србија во карлинг
Знаме на Србија
Национална федерација Национална асоцијација за виткање на Србија
Србин. Национални Савез за Карлинг Србија
Конфедерација ECF (Европа)
ВФК рејтинг 50 [1] (14.05.2021)

Виткање тим на Србија за мажи - ја претставува Србија, [2] во меѓународните виткање натпревари. Управувачката организација е Националната асоцијација за виткање на Србија ( Српско национално завиткување за Карлинг Србија , Англиска национална асоцијација за виткање на Србија ). [3]

Резултати од изведбите

Европско првенство

година Игри Победа Порази Место
1975-2005 година не учествуваше
2006 година 9 2 7 25-ти
2007 година 6 0 6 29-ти
2008 година не учествуваше
2009 година 9 0 9 29-ти
2010 година 6 2 4 28-ми
2011 година осум 3 5 31-ви
2012 година не учествуваше
2013 година 9 5 4 27-ми
2014 година 9 3 6 31-ви
2015 година 10 6 4 29-ти
2016 година 10 5 5 31-ви
2017 година осум 2 6 32

На Европското првенство 2006-2007, 2009 година српската репрезентација играше во Б дивизијата, во 2010-2011 и 2013-2017 во Ц дивизијата [4] . Колоната Место ги прикажува конечните позиции на тимот, земајќи го предвид генералниот пласман.

Белешки (уреди)

исто така види

Врски