Претседателски избори во Бразил (1902)

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување

Претседателските избори во Бразил во 1902 година се одржале на 1 март 1902 година [1] . Победата ја извојува кандидатот од Републиканската партија на државата Сао Паоло Родригис Алвис , кој доби 91,7 % од гласовите [2] .

резултати

Кандидат Пратката Гласајте %
Родригис Алвис Републиканската партија на државата Сао Паоло 592039 91.7
Квинтино Бокајува Републиканската партија на државата Рио де Жанеиро 42542 6.6
Убалдин Фонтор Републиканската партија на државата Рио де Жанеиро 5371 0,8
Други кандидати 5 579 0,9
Расипани / празни гласачки ливчиња -
Вкупно 645.531 100

Белешки (уреди)

  1. Нолен, Д. (2005) Избори во Америка: прирачник за податоци, том II , стр. 173 ISBN 978-0-19-928358-3
  2. Нолен, стр. 229