Појаснување

Највреден играч

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување

Најкорисен играч ( Eng. Most Valuable Player Get MVP) - награда, која му беше доделена на најкорисен играч на тимот, лигата, одреден настан или серија настани. Првично, терминот се користеше во професионалниот спорт, но сега стана широко користен во аматерскиот спорт, како и во други области на активност како што се бизнис, музика и игри.

исто така види