Мешана репрезентација на Србија

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување
Мешана репрезентација на Србија
Знаме на Србија
Национална федерација Национална асоцијација за виткање на Србија
Национален Савез за Карлинг Србија, Национална асоцијација за виткање на Србија
Конфедерација ECF (Европа)

Serbia Mixed Curling Team е мешана репрезентација (составена од двајца мажи и две жени) која ја претставува Србија на меѓународни натпревари во карлинг . Управувачката организација е Националната асоцијација за виткање на Србија ( Српско национално завиткување за Карлинг Србија , Англиска национална асоцијација за виткање на Србија ).

Резултати од изведбите

Европско првенство

година Игри Победа Порази Место
2005-2007 година не учествуваше
2008 година 7 0 7 23
2009 година 7 0 7 24
2010 година 7 0 7 22
2011 година 7 0 7 25
2012-2014 година не учествуваше

(податоци од овде: [1] )

исто така види

Белешки (уреди)

Врски