Главен на првата статија

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете на навигација Одете на пребарување
Главен на првата статија
RAF N R6-Starsh1st 2010-.svg
еполета на надзорникот од 1 -ви член ( руска морнарица )
Земја Русија
Висок ранг Главен ситничар
Помлад ранг Наредник мајор од втора класа
Аналози Наредник

Ситен офицер од првиот член - воен чин во морнарицата, во ранг над ситниот офицер од второ одделение и подолу главниот ситник . Воведен на 2 ноември 1940 година .

Пред воен чин на еден војник кој го прави воена служба во полиција воената единица, на стражарите брод, се додава зборот "стража".

Зборовите „резерва“ или „пензионирани“ се додаваат на воениот ранг на граѓанин во резерва или во пензија, соодветно.

Во категоријата армиски војници, рангот на надзорникот од првиот напис одговара на чинот на наредник .

Во воен жаргон, овој наслов може да се изговори како примат .

Редоследот на воениот ранг
Помлад ранг:
Мал службеник 2 члена

Среден амблем на руската морнарица.svg
Главен на првата статија
Висок ранг:
Главен ситничар

исто така види