Виш војник

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете на навигација Одете на пребарување

Виш војник ( Азербејџан. Баш əsgər , украински. Виш војник ) - највисок воен чин на војник (приватен) во вооружените сили на Азербејџан и вооружените сили на Украина . Претходно, овој воен чин беше наречен „телесен“ . Рангот на висок војник е повисок од рангот на војник и под рангот на помладиот наредник . Заедно со чинот војник, се однесува на чинот и армијата на армијата.

Во украинската морнарица , рангот на висок војник одговара на рангот на високиот морнар .

Галерија

исто така види

Линкови