ТОКИО

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување
ТОКИО
20181228TOKIO01.jpg
основни информации
жанр поп рок
Години 1994 - денес време.
Земјата Јапонија
Етикета Sony Music Entertainment
Универзална музика Јапонија
Ј Бура
Соединение Шигеру Дејошима
Томоја Нагасе
Масахиро Мацуока
Тахити Кокубун
Татсуја Јамагучи
Поранешниот
учесниците
Хирому Којима
johnnys-net.jp/page?id=a...
Лого на Wikimedia Commons Медиумски датотеки на Wikimedia Commons

TOKIO е јапонска поп-рок група во сопственост на Johnny & Associates , формирана во 1990 година и дебитираше во 1994 година под Sony Music Japan , која подоцна ја замени со Universal Music Japan во 2001 година. И во 2008 година, тие се преселиле во J Storm .

Дискографија

Албуми

Студиски албуми

Име датум на издавање Број на каталог Позиција на графиконот Орикон Сертификат
ТОКИО 21.11.1994 година SRCL-3101 #осум
Bad Boys Bound ~ TOKIO II ~ 1995.07.03 SRCL-3248 #4
ДУВАЊЕ 25.03.1996 година SRCL-3485 # 7
ДИВИ И БЛАГО 26.03.1997 г SRCL-3777 #9
Графити 1998.04.01 SRCL-4217 #9
ВЧЕРА И ДЕНЕС 2000.02.02 SRCL-4755 #9
5 НАПРЕД 2001.12.05 UUCH-9501 (Ограничена А)

UUCH-9502 (Ограничена Б)

UUCH-1025 (обичен)

#осум
едрилица 19.02.2003 година UPCH-9047 (Ограничена А)

UPCH-9048 (Ограничена Б)

UPCH-1219 (обичен)

#5
ЧИН II 2005.02.02 UPCH-9171 (Ограничено)

UPCH-1391 (Прво притиснете)

UPCH-1404 (обичен)

# 3
Жетва 18.10.2006 година UPCH-9278 (Ограничено)

UPCH-1528/9 (Прво притиснете)

UPCH-1530 (обичен)

# 2 Злато
17 22.08.2012 година JACA-5328/9 (ограничено издание)

JACA-5330/1 (редовно издание (прв печат))

ACA-5332 (редовно издание)

#5

Компилации

Име датум на издавање Број на каталог Позиција на графиконот Орикон Сертификат
РЕМИКС ТОКИО 1995.03.08 SRCL-3186 #9
Најдобар избор на ЕП на ТОКИО 26.08.1996 година SRCL-3630 #4
НАЈДОБАР ИЗБОР НА ЕП ОД ТОКИО II 2001.05.09 SRCL-5046 # 6
ТОК10 2004.09.01 UPCH-1368 #еден Злато
СРЦЕТО 16.07.2014 г JACA-5420/1/2 (Ограничено издание Тип А)

JACA-5423/4/4 (Ограничено издание Тип Б)

JACA-5426 (редовно издание)

#еден

Мини албуми

Име датум на издавање Број на каталог Позиција на графиконот Орикон Сертификат
電光 石 夏 (Денку Сека) 1998.08.05 SRCL-4365 #дваесет
шеќер 20.02.2008 година UPCH-9415 (ограничено издание Тип А)

UPCH-9416 (ограничено издание Тип Б)

UPCH-9417/8 (редовно издание (прв печат))

UPCH-1596 (редовно издание)

# 6 Злато

Слободни

година Име датум на издавање Албум Позиција на графиконот Орикон Сертификат
1994 година ТЕ САКАМ САМО
明日 の 君 を 守 り た い ~ YAMATO 2520 ~ (Ашита но Кими во Маморитаи ~ ЈАМАТО 2520 ~)
1995 годинаう わ さ の キ ッ ス( Уваса без бакнеж )
ハ ー ト を 磨 く っ き ゃ な い(Срце во Мигакуккјанаи)
СоКо ナ シ ЉУБОВ (СоКонаши ЉУБОВ)
好 き さ ~ Ticket To Love ~ (Сукиса)
風 に な っ て(Казе ни Нате)
1996 година МАГИЧЕН КАНАЛ
あ り が と う… 勇 気
Секој може!
1997 годинаフ ラ れ て 元 気
Јулија
1998 годинаこ の 指 と ま れ!
Љубов и мир
1999 година君 を 想 う と き
何 度 も 夢 の 中 で く り 返 す ラ ブ ・ ソ ン グ / 溢 れ る 想 い
忘 れ え ぬ 君 へ ...
愛 の 嵐
2000 годинаみ ん な で ワ ー ッ ハ ッ ハ! / 愛 は ヌ ー ド
恋 に 気 づ い た 夜
2001 годинаど い つ も こ い つ も / ボ ク の 未来
メ ッ セ ー ジ / ひ と り ぼ っ ち の ハ ブ ラ シ
カ ン パ イ !!
ДР / Само една песна
2002 година花 唄
ЗЕЛЕНА
динг-донг / едрилица
2003 година АМБИЦИОЗНА ЈАПОНИЈА! 1 октомври ЧИН II #еден Злато
ラ ブ ラ ブ ♡ マ ン ハ ッ タ ン( Рабурабу ♡ Менхетен ) / ЖИВ-ЖИВОТ 3 декември #4
2004 годинаト ラ ン ジ ス タ Г (グ ラ マ ー) ガ ー ル( Торанџисута Г (Гурама) Гару ) 3 март

(24 јули - препечатување)

# 4 (# 7)
自 分 の た め に( Jibun 'no Tameni ) / за тебе 17 ноември #4
2005 година僕 の 恋愛 事情 と 台 所 事情( Боку но Ренаи Џиџо до Даидокоро Џиџо ) 16 ноември Жетва #еден
明日 を 目 指 し て! ( Ашита во Мезашите! ) 7 декември # 3
2006 година Г-дин патувачки човек 8 февруари #еден Злато
Добијте го вашиот сон 21 јули # 2
宙 船 (そ ら ふ ね) ( Сорафуне ) / направи! направи! направи! 23 август #еден Платина
2007 годинаひかりのまち/ラン·フリー(スワン·ダンスを君と) (Hikari не Machi / Ran furī (Suwan Dansu o Кими да)) 28 март шеќер # 2 Злато
本 日 、 未熟 者( Honjitsu, Mijukumono) / Over Drive 15 август
青春SEI SYuN 28 ноември #еден
2008 година雨傘 / あ き れ る く ら い 僕 ら は 願 お う(Амагаса / Акиреру Кураи Бокура у Негау) 3 септември 17 # 2 -
2009 година太陽 と 砂 漠 の バ ラ / ス ベ キ コ ト(Таијо до Сабаку но Бара / Субекикото) 19 август # 3 -
2010 година однапред / ま た 朝 が 来 る(Мата аса га куру) 3-ти февруари #5 -
- 遥 か - ( Харука) 16 јуни #еден -
NaNaNa (太陽 な ん て い ら ね ぇ) (Taiyō nante irane ~ e) 11 август # 6 -
2011 година ПЛУС 8 февруари - -
見上 げ た 流星(Miageta ryūsei) 25 мај #4 -
2012 година羽 田 空港 の 奇跡(Hanedakūkō no kiseki) / KIBOU 29 февруари #5 -
2013 годинаリ リ ッ ク( Лирика) 20 февруари - # 7 -
手紙(Тегами) 20 март - #осум -
ホ ン ト ん と こ(Хонто н токо) / Иднина 30 октомври - # 6 -
2014 година ЉУБОВ, ПРАЗНИК. 21 мај - #4 -
2015 година東京 ド ラ イ ブ(Токио драјв) 28 октомври - #9 -
2016 година кревка 24 февруари - # 7 -

Видео изданија

Белешки (уреди)

Врски