Википедија: Слика на денот

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете на навигација Одете на пребарување
↱
  • VP: ИД

2023 година: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2022 година: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2021 година: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2020 година: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2019: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2018: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2017: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2016: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2015: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2014: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2013: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2012: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2011: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2010: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2009: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2008: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2007: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2006: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

2005 година: јануари | Февруари | Март | Април | Мај | Јуни | Јули | Август | Септември | Октомври | Ноември | Декември

Тековен месец

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | триесет

1

Розово фламинго ( Phoenicopterus roseus )

Промена на потпис Исчисти кеш

2

Крај на Втората светска војна : Министерот за надворешни работи Мамору Шигемицу го потпиша Јапонскиот акт за предавање

Промена на потпис Исчисти кеш

3


Промена на потпис Исчисти кеш

4


Промена на потпис Исчисти кеш

5

Бункер ѕид во една напуштена американски воен магацин во селото во близина на Dernekamp Dulmen , Северна Рајна-Вестфалија

Промена на потпис Исчисти кеш

6


Промена на потпис Исчисти кеш

7

Theенката на камелеонот со кратки нозе Calumma brevicorne . Национален парк Антасибе - Мантадија , Мадагаскар

Промена на потпис Исчисти кеш

осум

Врајнек (торкила на ynинкс)

Промена на потпис Исчисти кеш

девет

Банкнотата од 50 pfennig - notgeld , издадена во берлинската област Тиргартен [де] во 1921 година. На задната страна е прикажан првиот германски пароброд „ Принцезата Шарлот од Прусија [де]

Промена на потпис Исчисти кеш

десет

Скулптура Вака 'А Хина. Крајстчерч , Нов Зеланд

Промена на потпис Исчисти кеш

единаесет

Момче чита книга во џамијата во градот Сенендеј , Курдистан , Иран

Промена на потпис Исчисти кеш

12

Ховерла против позадината на вечерното небо

Промена на потпис Исчисти кеш

13


Промена на потпис Исчисти кеш

Четиринаесет


Промена на потпис Исчисти кеш

15

Стари еврејски гробишта во близина на Бад Рапенау , Баден-Виртемберг

Промена на потпис Исчисти кеш

16

Панорама област околу Сатон-Алпски [en] , Алјаска

Промена на потпис Исчисти кеш

17

Stargate Tower во Бон

Промена на потпис Исчисти кеш

осумнаесет


Промена на потпис Исчисти кеш

19


Промена на потпис Исчисти кеш

дваесет


Промена на потпис Исчисти кеш

21


Промена на потпис Исчисти кеш

22

Кипари од мочуриште ( Taxodium distichum ) во близина на селото Суко , територија на Краснодар

Промена на потпис Исчисти кеш

23

Сука за време на Сукот во храмот Еману-Ел во Менхетен

Промена на потпис Исчисти кеш

24

Машки аметист Старлинг со кратка опашка ( Cinnyricinclus leucogaster )

Промена на потпис Исчисти кеш

25

Пченкарна коча и кернели „Ottofile giallo Tortonese“

Промена на потпис Исчисти кеш

26

Електричен воз JR Исток 205-600. Точиги , Јапонија

Промена на потпис Исчисти кеш

27

Висока тврдина Хоенбејлштајн и Долен замок во Бејлштајн на зајдисонце. Баден-Виртемберг

Промена на потпис Исчисти кеш

28

Дел од чоколадна торта сервирана на бела чинија со чоколаден сос

Промена на потпис Исчисти кеш

29

Грмушки од Euphorbia caducifolia во Kirthar Национален парк

Промена на потпис Исчисти кеш

триесет

Мостот Млин (северно) над реката Одра , изграден во 1885 година, фотографиран пред изгрејсонце. Вроцлав , Полска

Промена на потпис Исчисти кеш

Следниот месец

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

1

Голема песочна дина на висорамнината Сосусфлеи во Намибија

Промена на потпис Исчисти кеш

2

Црв Црв во националниот парк Порт Кембел , Викторија

Промена на потпис Исчисти кеш

3

Отровна жаба од Мадагаскар Мантела барони

Промена на потпис Исчисти кеш

4

Моржови на островот Нортбрук . Национален парк „ Руски Арктик “, Франц Јозеф Ланд

Промена на потпис Исчисти кеш

5

Поглед на планината Мон-Секс-Милија од врвот Гарнет. Кантербери , Нов Зеланд

Промена на потпис Исчисти кеш

6

Командантот на Северниот воен округ Јицак Хофи (лево) го известува началникот на Генералштабот Дејвид Елазар за ситуацијата на првиот ден од војната Јом Кипур

Промена на потпис Исчисти кеш

7


Промена на потпис Исчисти кеш

осум

Поглед од островот Крк до островот Првиќ во заливот Кварнер кај брегот на Хрватска

Промена на потпис Исчисти кеш

девет

Јапонски белооки ( Zosterops japonicus )

Промена на потпис Исчисти кеш

десет

Фасади на историски згради на брегот Ханделскаде во Вилемштад , Курасао

Промена на потпис Исчисти кеш

единаесет

Јајца од пилешко и плаша во плетена корпа

Промена на потпис Исчисти кеш

12

Пружини од суспензија на калем на стар автомобил за багаж NS D 6066

Промена на потпис Исчисти кеш

13

Поглед на Днестар од крајбрежните ридови во близина на селото Нагоријан во регионот Черновци

Промена на потпис Исчисти кеш

Четиринаесет


Промена на потпис Исчисти кеш

15

Convolvulaceae roisterer (Agrius convolvuli) пие нектар долг пробосцис

Промена на потпис Исчисти кеш

16

Езеро Пипин во близина на Центарот за бакар , Алјаска

Промена на потпис Исчисти кеш

17

Скршен даб од стебло во Велуве , Холандија

Промена на потпис Исчисти кеш

осумнаесет

Лична картичка на Ландрат Харц на банкет во хотелот Кајзерхоф во Порта Вестфалик по повод отворањето споменик на Кајзер Вилхелм I во градот

Промена на потпис Исчисти кеш

19


Промена на потпис Исчисти кеш

дваесет


Промена на потпис Исчисти кеш

21

Авганистански деца чекаат медицинска помош и облека во кампот Кларк, провинција Хост . 2009 година

Промена на потпис Исчисти кеш

22

Воздушна фотографија на црквата Свети Крст во Палех , Ивановско

Промена на потпис Исчисти кеш

23

Зградите на државниот центар Реј и Мери дизајнирани одФренк Гери . Институтот за технологија во Масачусетс , Кембриџ

Промена на потпис Исчисти кеш

24

Есенско лозје на работ на шумата кај Ловенштајн , Баден-Виртемберг

Промена на потпис Исчисти кеш

25

Овошје мангостин ( Garcinia mangostana ), делумно излупено

Промена на потпис Исчисти кеш

26


Промена на потпис Исчисти кеш

27


Промена на потпис Исчисти кеш

28

Споменик на Кирил и Методиј на планината Радхоит во чешкиот Бескиди

Промена на потпис Исчисти кеш

29

Замокот Свирж во регионот Лавов

Промена на потпис Исчисти кеш

триесет

Внатрешност на црквата Аби во Зекау [де] , Стирија

Промена на потпис Исчисти кеш

31

Водопад Уокина [mk] во кањонот на реката Колумбија , Орегон , расфрлен со паднати лисја

Промена на потпис Исчисти кеш