Женска репрезентација на Србија во карлинг

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Одете во навигација Одете на пребарување
Женска репрезентација на Србија во карлинг
Знаме на Србија
Национална федерација Национална асоцијација за виткање на Србија
Национален Савез за Карлинг Србија, Национална асоцијација за виткање на Србија
Конфедерација ECF (Европа)
Првиот натпревар на тимот Турција Турција 9:6 Србија Србија
( Хаувуд , Шкотска , 24 септември 2010 година)
Најголема загуба Турција Турција 17: 1 Србија Србија
( Торнби , Данска , 30 септември 2011 година)
ВФК рејтинг не е пронајден SRB [1] (14.05.2021)
највисоки: 36 (2007)
најниска: 32 (2011)

Виткање тим на Србија и на жените - ја претставува Србија, [2] во меѓународните виткање натпревари. Управувачката организација е Националната асоцијација за виткање на Србија ( Српско национално завиткување за Карлинг Србија , Англиска национална асоцијација за виткање на Србија ).

Резултати од изведбите

Европско првенство

година Игри Победа Порази Место
1975-2009 година не учествуваше
2010 година 4 0 4 23
2011 година 4 0 4 27
2012-2015 година не учествуваше

На Европското првенство 2010-2011, репрезентацијата на Србија играше во Ц дивизијата. Колоната Место ги прикажува конечните позиции на тимот, земајќи го предвид генералниот пласман.

Белешки (уреди)

  1. Оценка на женските тимови врз основа на резултатите од сезоната 2020-21
  2. Во 2005 и 2006 година имаше - во согласност со името на државата - репрезентацијата на Србија и Црна Гора .

исто така види

Врски